Even voorstellen

Mijn naam is Anja van der Spek en ik woon in het mooie Ommen midden in het prachtige Vechtdal. Ik ben getrouwd met Hans en moeder van drie volwassen kinderen. Al heel lang heb ik een hart voor vrouwen èn hun gezin en is het mijn passie om vrouwen te versterken.

Ik vind het waardevol om in deze vaak veeleisende en individualistische tijd naar jou te luisteren. En daar waar je niet goed meer weet hoe je met bepaalde situaties in je leven, je relatie of gezin om moet gaan samen te zoeken naar datgene wat bij jou past en waar jij mee verder kunt. Maar je vooral ook te bevestigen in alles wat wel goed gaat. Iets waar je je als vrouw en moeder in alle drukte niet altijd meer bewust van bent.

Kortom: ik vind het een uitdaging om samen met jou te kijken naar wat er nodig is om je te helpen balans in jouw leven te vinden. De bijbelse waarden zijn daarbij voor mij inspiratiebron. Geloof, relatie, het goede willen zien en verwachten, verbondenheid, betrokken zijn, vergeving en nieuwe kansen zijn uitgangspunten waar vanuit ik wil leven en werken. 

Mijn achtergrond

Ik heb gewerkt als A-verpleegkundige, groepsleider bij kinderen met een verstandelijke beperking, gezinsbegeleider en pedagogisch adviseur bij een opvoedbureau. In deze functies heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van ouders en (zieke en zorgvragende) kinderen.

Zelf heb ik gaandeweg ook – met vallen èn weer opstaan – veel mogen ontdekken en leren als vrouw en moeder. Ik heb trainingen en cursussen gevolgd m.b.t. ouderschap en opvoeding, kinder-, tiener- en volwassenpastoraat en ben daarvoor gecertificeerd. Om mij verder te specialiseren heb ik de opleiding HBO-Pedagogiek gevolgd en in 2014 afgerond.

Vanuit mijn praktijk ‘Passie voor het gezin’ begeleid ik met veel voldoening vrouwen in hun persoonlijke proces, relatie en/of moederschap. Ook bied ik vrouwen de gelegenheid in ons gastenverblijf een retraite te doen. Kijk voor meer informatie bij ‘Welkom’.

In 2018 ben ik samen met mijn echtgenoot gestart met de twee-jarige post HBO-opleiding PPP voor Ervaringsgericht Pastoraal Werker die we in 2020 hebben afgerond. Als echtpaar zijn wij in onze vorige kerkelijke gemeente zeven jaar diaken voor huwelijk, opvoeding en gezin geweest. Sinds een aantal jaren bieden wij stellen de gelegenheid hun relatie te versterken. Kijk voor meer informatie bij ‘Welkom’.