Even voorstellen

Mijn naam is Anja van der Spek. Ik ben getrouwd met Hans en moeder van drie volwassen kinderen. Ik heb een hart voor vrouwen èn hun gezin. Ik vind het een uitdaging om vrouwen te versterken en ze te ondersteunen bij het vormgeven van hun leven en gezin. Ik werk vanuit een christelijke levensovertuiging en ben werkzaam in Ommen en omgeving.

Mijn passie

Ik vind het waardevol om in deze individualistische en veeleisende tijd naar jouw verhaal te luisteren. En daar waar je niet helemaal zeker weet hoe je met bepaalde situaties in je leven, je gezin of het gedrag van je kind om moet gaan, samen te zoeken naar een oplossing. Maar je vooral ook te bevestigen in alles wat wel goed gaat. Iets waar je je als vrouw en moeder in alle drukte niet altijd meer bewust van bent. Kortom: ik vind het een uitdaging om samen met jou te kijken naar wat er nodig is om je te helpen balans in jouw leven te vinden. De Bijbelse waarden zijn daarbij voor mij inspiratiebron. Geloof, relatie, het goede willen zien en verwachten, verbondenheid, betrokken zijn, vergeving en nieuwe kansen zijn uitgangspunten van waaruit ik wil leven en werken. 

Mijn achtergrond

Ik heb gewerkt als A-verpleegkundige, groepsleidster bij verstandelijk beperkte kinderen, gezinsbegeleider en pedagogisch adviseur. In deze functies heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van ouders en kinderen. Zelf heb ik gaandeweg ook – met vallen èn weer opstaan – veel mogen ontdekken en leren als moeder van drie kinderen. Samen met mijn echtgenoot zijn wij in onze kerkelijke gemeente 7 jaar diakenen voor huwelijk, opvoeding en gezin geweest. Ik heb diverse cursussen en trainingen gevolgd m.b.t. ouderschap en opvoeding, kinder-, tiener- en volwassenpastoraat en ben daarvoor gecertificeerd. Om mij verder te specialiseren heb ik de opleiding HBO-Pedagogiek gevolgd en in 2014 afgerond. Sinds 2018 volg ik de post HBO-opleiding praktisch persoonlijk pastoraat (PPP).