Coaching voor vrouwen

Er is altijd de mogelijkheid gesprekken te hebben voor datgene waar jij tegenaan loopt en een vraag over hebt. Ook kun je een TotalBalance programma volgen.

Voor vrouwen die als cursist deelnemen aan de TotalBalancetraining is er de mogelijkheid voor coaching en supervisie.

TotalBalance coaching biedt jou een uitgebalanceerd programma om het beste uit jezelf te halen, je koers te bepalen en tot je bestemming te komen. Er wordt gebruik gemaakt van een werkmap wat een waardevol naslagwerk is. Geloven, Groeien, Genieten, Gezond leven en Liefhebben zijn vijf thema’s die met elkaar verbonden zijn en die je verbinden met God, jezelf en anderen. De TotalBalance methode is ontwikkeld door Carianne Ros bij wie ik in 2018 de training heb gevolgd en gecertificeerd ben. 

Het TotalBalance traject bestaat uit 3 fases: 

Verleden = wie was ik? In deze fase gaan we op een creatieve manier bezig met jouw verleden. Tijdens je leven ben je opgegroeid en heb je gedrag en patronen ontwikkeld. Het wordt duidelijker welke hindernissen je hebt moeten nemen en welke blokkades dat wellicht heeft gegeven. Zo komen we erachter hoe je de persoon bent geworden die je nu bent. Elk stukje pijn wordt eruit gelicht en in gebed aan God gegeven, omdat alleen Hij ten diepste kan helen. 

Heden = wie ben ik?  Deze fase start met een energie-analyse. Maar ook de liefdestalen- en een DISC persoonlijkheidstest komen aan de orde. Je krijgt meer zicht op wie jij bent, wat bij jou past, waar jij energie van krijgt en hoe en wat jou van motiveert. Deze opdrachten laten zien hoe je de dingen graag doet en waar je die dingen graag doet. Het gaat hierbij om de intrinsieke motivatie, oftewel om de motivatie die je van binnenuit motiveert en energie geeft. Je krijgt de grootst mogelijke intrinsieke motivatie als je zoveel mogelijk persoonlijkheidssterkten inzet en als je een voor jou motiverende omgeving kiest. D.m.v. de persoonlijke motivatiester zie je in één overzicht wat jou motiveert.

Toekomst = wie word ik?  In deze fase gaan we op zoek naar de ideale balans in jouw leven. Om het beste uit je leven te halen doorlopen we m.b.v. vragenlijsten vijf thema’s: geloven, groeien, genieten, gezond leven en liefhebben. Nadat je deze thema’s doorlopen hebt sluiten we af met meetbare en persoonlijke doelen waarmee je vooral bezig gaat dit in de praktijk te brengen.

Wil jij ook meer balans in je leven en het beste uit jezelf halen? Of liever gesprekken die aansluiten bij jouw specifieke vraag? Neem dan gerust contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking en/of meer informatie.

Wat vinden anderen?

Vrouw, getrouwd en moeder van één kindje: ‘Ik begon het TotalBalance traject omdat ik niet (meer) wist wie ik was en wat ik leuk vond. Ik wilde graag weer dichtbij mezelf komen. Ik heb meer zicht gekregen op wie ik ben en hoe God mij gemaakt heeft. En dat het goed genoeg is om zo te zijn. Het traject heb ik als intensief ervaren maar heeft mij ook veel rust en vrede gebracht door de gebeurtenissen bij God neer te leggen en daar heb ik rust over mogen krijgen. Tegelijk was het ook een goed en mooi programma omdat ik op deze manier zicht kreeg op mijzelf in elke fase van mijn leven. De coachinggesprekken bij Anja heb ik als positief ervaren. Ik voelde me vertrouwd bij haar, durfde te zeggen waar ik nog moeite mee had en werd door haar ook gestimuleerd om stappen te zetten.
Ik heb het zelf als erg prettig ervaren dat zij ook christen is en dat we op deze manier samen met God dit traject door konden gaan. Het meest heeft mij geholpen dat ik ervaarde dat ik bij haar alles kon delen wat ik wilde. Ook vond ik het prettig dat zij voorbeelden uit haar eigen leven gaf, zodat ik meer ervaarde dat het niet raar is om te zijn, zoals ik ben. En dat het soms lastig blijft, maar dat het wel makkelijker wordt om met dingen om te gaan. Het is fijn dat ik mocht ervaren dat Anja echt de tijd had om mij daarin te begeleiden en zo een deel mee kon lopen in mijn leven om mij te laten groeien en bloeien’. 

Vrouw, getrouwd en moeder van jonge kinderen: Toen ik aan het TotalBalance traject begon wilde ik met name wat meer ‘vertrouwen’ krijgen in mezelf, om me wat sterker te voelen in mijn denken en handelen. En om meer zicht te krijgen op sterke en minder sterke kanten. Ik vind dat het programma zeker bijdraagt aan inzicht in je sterke eigenschappen en ook aan het bewust worden van je eigen verlangens en behoeften. Ik vind het een mooi programma wat voor mij goed aansloot op mijn eigen ‘zelfontplooiing’ nadat ik me een periode niet goed heb gevoeld. Het heeft mij weer zicht gegeven op waar ik blij van word, waar ik de komende tijd mee bezig wil zijn en waar ik wel en niet mijn energie in wil stoppen. Door de opdrachten werk je hier bewust aan en wordt het dus ook meer werkelijkheid voor jezelf. Ik vond de opdrachten duidelijk en interessant om mee bezig te zijn en aan de slag te gaan. De gesprekken met Anja heb ik als heel prettig, persoonlijk en vertrouwd ervaren. Ik vind dat Anja heel goed kan luisteren en ook ingaat op signalen zoals emoties, boosheid waardoor je zelf ook meer gaat nadenken over wat je voelt bij een situatie. Daarnaast geeft ze je de ruimte om jezelf te zijn en vooral te kijken naar je eigen mogelijkheid en grenzen en daarnaar te handelen. Het heeft mij ook geholpen om mild te zijn voor mezelf’.  

Vrouw, getrouwd en moeder van twee jonge kinderen:Ik wilde heel graag meer duidelijkheid over de richting van mijn leven. Ik zat vast in het moment en kon zelf niet meer verder kijken. We hebben er aan gewerkt dat ik meer inzicht in mezelf kon krijgen.  Door ook anderen d.m.v. een opdracht daarnaar te vragen hoe zij mij zien. Maar juist ook door het TotalBalance traject heb ik de woorden geleerd om mezelf qua eigenschappen/karakter en emoties onder woorden te kunnen brengen. Het programma is heel duidelijk en overzichtelijk. Er werd stapsgewijs overal doorheen gegaan. Juist nu door alles heen gaan was belangrijk. Het voelde veilig met Anja om dit proces samen met haar door te gaan. Ik ging niet ‘op slot’, maar kon goed met haar de dingen bespreken. En natuurlijk gaf ze ook andere perspectieven of tips en adviezen! Wat ook weer helpt in het hele proces. Ik heb met name zicht gekregen op de woorden die aangeven wie ik ben, en op die manier er handen en voeten aangeven. Hierdoor heb ik ook geleerd dat ik een type ben in het HSP-spectrum. Dat helpt mij enorm met verder leren kennen wie ik ben, maar ook mijn verleden in een veel beter en verklaarbaar kader te kunnen plaatsen. Wat ook weer heel verhelderend werkt, waardoor ik ook weer veel vriendelijker over mezelf kan denken. Ik sta alles bij elkaar veel meer in mijn kracht. Dank je wel voor alles’!