Retraite voor vrouwen

Onverdeelde tijd en aandacht voor jezelf. Gewoon omdat het goed òf nodig is!

  • Ben jij moe, gestrest, verdrietig of eenzaam?
  • Ben je eraan toe om in de rust te komen?
  • Of sta je op een kruispunt in je leven en wil je belangrijke keuzes overdenken?

Dan is een retraite wellicht iets voor jou. Je neemt 3 of 4 dagen de tijd voor jezelf. Even weg uit alle drukte om afstand te kunnen nemen van je dagelijkse beslommeringen of problemen. Om jezelf onverdeelde tijd en aandacht te geven en je te richten op datgene waar jij behoefte aan hebt. Of om in de stilte dicht(er) bij God te zijn en ongestoord te kunnen nadenken en bidden.

Veel vrouwen zijn overbelast. Ze hebben het heel druk met hun relatie, gezin, werk en sociale omgeving en vinden het daarbij niet gemakkelijk om goed voor zichzelf te zorgen. Ze raken zichzelf kwijt. Zo’n verandering gaat vaak geleidelijk en onbewust, maar ineens besef je dat je verwijderd bent geraakt van jezelf. Waar leefde je ook alweer voor? Wat heb jij nodig? Wat geeft je betekenis in het leven en geeft jou inspiratie? Misschien is het tijd om daarop te bezinnen!

In het prachtige Vechtdal in Ommen kun je voor een retraite van minimaal 2 en maximaal 3 nachten van maandag t/m donderdag in alle rust vertoeven. Het is een individuele retraite, je bent heerlijk op jezelf en kunt de tijd en je verblijf inrichten zoals jij dat wilt.

In onze sfeervolle gastenkamer bied ik vrouwen een veilige plek om een paar dagen op zichzelf te zijn, te reflecteren en tot rust te komen. Het is een bosrijke omgeving waar je ook heerlijk kunt ontspannen, wandelen of fietsen en van de natuur genieten.

Mocht je er behoefte aan hebben dan is er de mogelijkheid voor één of meerder pastorale gesprekken. Dat kan gaan over datgene wat jou bezighoudt en waar je vragen of zorgen over hebt. Het kan zó helpen je hart en gedachten te delen, het niet alleen te dragen of als je dat fijn vindt er samen voor te bidden. Tijdens of voorafgaande aan je retraite bespreken we wat voor jou wenselijk is. Het is zó kostbaar en waardevol als je als vrouw maar bovenal geliefede dochter van God meer en meer tot je recht komt!

Om je retraite en verblijf zo aangenaam en zorgeloos mogelijk te maken kun je gebruik maken van onze maaltijdservice die evenals het ontbijt wordt geserveerd in de gastenkamer.

Informatie verblijf en tarieven:

  • Een verblijf van drie dagen/twee nachten: 135 euro inclusief ontbijt.
  • Een verblijf van vier dagen/drie nachten: 195 euro inclusief ontbijt.

Tijd op dag van aankomst vanaf 16 uur op maandag of dinsdag.
Tijd op dag van vertrek tot 14 uur op woensdag of donderdag.

De lunch (of lunchpakket) kost 6.50 euro en het diner 15 euro per maaltijd inclusief drankje mocht je gebruik willen maken van de maaltijdservice.

Overige drankjes in de gastenkamer dienen na afloop te worden betaald. Gebruik van koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Een gesprek kost 60 euro per uur tot maximaal vijf kwartier en kan plaats vinden van maandagavond t/m donderdagochtend. Dag en tijdstip spreken we in onderling overleg samen af.  

Kosten voor schoonmaak, gebruik van bad- en beddengoed zijn bij de prijs inbegrepen.

Na de retraite ontvang je een factuur die binnen twee weken betaald dient te worden. Mocht dit een bezwaar voor je zijn dat is er ook de mogelijkheid van gespreide betaling.

Aanmelden kan via het contactformulier of informeer gerust eerst naar de mogelijkheden. Je bent van harte welkom!

Ook is er de mogelijkheid om online of telefonisch kennis te maken. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Kijk voor meer informatie over de gastenkamer: www.gastenkamer-ommen.nl   Onze gastenkamer is zowel met de auto als het openbaar vervoer zeer goed te bereiken. Station Ommen is op 7 minuten loopafstand.

Ervaringen gasten:

‘Toen ik op een dieptepunt in mijn leven vast zat, bracht God de retraite bij Anja op mijn pad. Hier mocht ik op een veilige plek tot rust komen. De gastenkamer is heel compleet en comfortabel ingericht en nodigt uit tot ontspanning en reflectie. In de bosrijke omgeving is het prachtig wandelen. De gesprekken met Anja waren een bijzonder aspect van de retraite. Liefdevol en barmhartig luisterend naar verdriet en pijn; wijs en confronterend waar dat nodig was. En altijd met God erbij!’